Harmónia

Gyulai Apartman

Fürdőváros

 Az Alföld gyöngyszeme, történelmi fürdőváros

       Gyula, Magyarország dél-keleti kapuja, a vizek és virágok városa egész évben programok sokaságával, számtalan ismert és felfedezésre váró látnivalóval várja vendégeit. Évente sok százezren látogatnak el Gyulára, hogy pihenjenek, feltöltődjenek. Színes programok, középkorra visszanyúló városkép és ezernyi virág, park, szökőkutak sokasága várja látogatóit.

A Gyulai Várfürdőben a gyógyvíz áldásos hatása megújulást ad testnek és léleknek egyaránt. A wellness szolgáltatások, strandmedencék változatos élményt nyújtanak. A Várfürdőben az Almásy-kastély meseszép parkja botanikai látványosságokkal, 19 medencével mindenki számára kellemes pihenést nyújt. Az 600 éves gótikus vár belseje, középkori hangulata felidézi a török kor kalandos csatáinak emlékét, és ez a történelmi légkör hatja át az egész város hangulatát. Gyulán a Várkertben látható honvédtiszti emlékművet a szabadságharc 140. évfordulójára készítette Máté István szobrászművész. Az emlékhely arra az 1849. augusztus 23-ai eseményre emlékeztet, amikor a Gyulai vár mellett fegyverezték le honvédtisztjeinket. Emléküket sok tábla is őrzi azokon a régi gyulai épületeken, ahol utolsó napjaikat töltötték.

Az itteni néhány nap, amit fürdőzéssel, kikapcsolódással, a belvárosi sétány csobogó szökőkútjainak morajában romantikával fűszerezve tölthet el, pótolhatatlan. Hangulatos belvárosi fényekkel, szépen kivilágított szökőkutakkal és látnivalókkal találkozhat a turista a nyári hónapokban. A sétálóutca vendéglátó helyein a teraszokon kávé és vacsora közben élvezhetik a belváros vizekkel körülvett hangulatát.

Külön ajánljuk vendégeinknek megtekinteni a Vármúzeumot és Erkel Ferenc szülőházát, aki a magyar opera megteremtője volt. Nagy kedvenc a Ladics-ház és a kihagyhatatlan 100 éves cukrászda, továbbá a Gyulai Kolbász Múzeum.

 

Ismerje meg Ön is városunk egyedi hangulatát, tapasztalja meg személyesen is a gyulaiak vendégszeretetét!

 

Szeretettel várjuk!